ORSZÁGH KRISTÓF ÁLTALÁNOS ISKOLA HIRDETMÉNYE

A járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrend

Fokozott gondot fordítunk iskolánk tisztaságára, fertőtlenítésére. A tanév előtt megtörtént az alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő nagytakarítás.

– Lehetőség szerint az iskola területén mindenhol törekedni fogunk a megfelelő védőtávolság betartására.

– Az osztálytermekben és a folyosókon a maszk viselése a tanulók számára ajánlott, de nem kötelező.

– A testnevelés órákat, amennyire lehetséges, szabad téren igyekszünk megtartani. Amíg a járványhelyzet indokolja, addig nem tartunk uszodai órákat. 

– Az étkezések előtt és után kiemelt figyelmet fordítunk az alapos kézmosásra és az általános tisztaságra.

– Az ebédnél törekedni fogunk arra, hogy a megfelelő távolságot meg tudják tartani egymás között tanulóink. 

– Kézfertőtlenítőt teszünk ki több helyen a folyosókra, a mellékhelyiségekben is biztosítjuk ezt a lehetőséget. Intézménybe történő belépéskor kézfertőtlenítőt kell használni!

 – Kérjük, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy gyermekeiktől mindig követeljék meg a „köhögési etikettet” otthon is: papír zsebkendő használata köhögés, tüsszentés esetén, majd a használt zsebkendő kukába dobása és alapos kézmosás. 

Kérjük a szülőket, hogy a külön jelzett közösségi események kivételével az iskola területére ne lépjenek be! Gyermekeikre az iskola előtt, az utcán várakozzanak. Ha bármilyen hivatalos vagy személyes ügyben megbeszélésre lenne szükségük, azt jelezzék telefonon!

Az iskolát csak egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja! Ha a gyermeknél bármilyen betegségre utaló tünetet észlelnek, telefonon értesítsék a háziorvost. A szülő köteles az iskolát is értesíteni, ha gyermekénél koronavírus-gyanú, vagy igazolt fertőzés áll fenn. 

Az a gyermek, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy a kórházi zárójelentés bemutatásával mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

Kérjük, hogy lázas, köhögő gyereket ne küldjenek a közösségbe! Amennyiben ilyen jellegű tüneteket észlelünk, el kell különítenünk a tanulót, és értesítjük a szülőket, hogy vigyék haza gyermeküket. Az elkülönítő hely egy üres, kijelölt tanterem.

– Ha egy tanuló hatósági karanténba kerül, akkor mulasztását igazolt hiányzásnak tekintjük. Ez alatt az idő alatt digitális formában vesz részt az oktatásban.

– A járványhelyzet alakulásától függően a digitális oktatás bevezetéséről az Operatív Törzs dönt, amiről tájékoztatást fogunk küldeni a szülőknek.

Kovátsné Tornay Gabriella                
intézményvezető