Az október 23-i ünnepség

Iskolánkban hagyomány, hogy mind az intézményben, mind községi szinten megemlékezünk az 1956-os forradalom évfordulójáról.

2016-ban október 21-re, péntekre esett az iskolai ünnepség. A mindenkori 8. osztály feladata ennek a cseppet sem könnyű témának a feldolgozása. Gál Zoltán tanár úr osztálya képzett színjátszókból áll, nem véletlen tehát, hogy az ünnepi műsorban komoly szerepet kapott a mozgás, a játék. A Szabadság, szerelem című film bevágásai pedig még élethűbbé, még elképzelhetőbbé tették azokat a hősi napokat.

A jelmezek a méltóságot, a díszletek a hitelességet erősítették. A narráció, a versek, az apró jelenetek mind-mind nagyfokú tudatosságot és szakértelmet mutattak. Kedves, egyúttal megható színfoltja volt az ünnepségnek a 82 éves Éva néni (Péter Béláné) meghívása, aki nemcsak kortársa, hanem szemtanúja is volt az akkori történéseknek. Versmondása, őszintén kicsorduló könnyei a legfelemelőbb pillanatai voltak a rendezvénynek.

A községi ünnepély a művelődési házban zajlott október 23-án, vasárnap. Itt, ha lehet, még emelkedettebb volt a hangulat. Köszönhetően a profi dekorációnak, a szinte telt házas teremnek és a technikai malőröktől mentes bejátszásoknak.

Összességében megállapíthatjuk, hogy Sirokban méltó módon emlékeztek meg az 56-os forradalom 60. évfordulójáról.

 

 

Vélemény, hozzászólás?